Kleurenlogo Lid Van JPG[1].JPG
logo_veb_erkend_2015_groot.jpg
Maatwerk voor een betaalbare prijs
Vis Electronics Beveiliging en Camerasystemen
 

Waarom een VEB gecertificeerd bedrijf ?

Erkende VEB Beveiligingsbedrijven geven VEB certificaten en VEB opleveringsbewijzen uit, waarmee de eigenaar van een alarmsysteem kan aantonen dat zijn alarmsysteem deskundig en betrouwbaar is aangelegd en wordt onderhouden volgens de geldende installatievoorschriften. 

Bedrijven en consumenten maken voor hun beveiliging vaak gebruik van elektronische signaleringssystemen.

Deze systemen sturen in geval van onraad een alarmsignaal waarop de politie of een particuliere beveiligingsdienst in actie kan komen.

Omdat het over veiligheid gaat moet de kwaliteit van elektronische signaleringssystemen uitstekend zijn.

Een gebruiker wil immers dat zijn systeem op een cruciaal moment daadwerkelijk functioneert, en dat het niet onnodig alarmsignalen afgeeft waardoor politie of beveiligers voor niets komen.

Verzekeraars vragen verzekerden vaak in het kader van een inboedel- of brandverzekering om preventiemaatregelen te nemen en een VEB gecertificeerd alarmsysteem te laten aanleggen.

Om nodeloze alarmering van de politie tegen te gaan heeft de overheid een aantal bepalingen over de kwaliteit van alarmsystemen vastgelegd in de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus, in werking getreden op 1 april 1999.

De wettelijke bepalingen gaan onder meer over de betrouwbaarheid en deskundigheid van personen betrokken bij de aanleg van alarmsystemen.  

Het certificatieschema VEB Beveiligingsbedrijf geeft invulling aan de wettelijke bepalingen.

Daarnaast staan in het certificatieschema eisen die kwaliteit moeten waarborgen van de manier waarop installaties worden aangelegd en onderhouden.